Translate

dinsdag 3 september 2013

Venkel-appel-spitskool-currypotje

Krijg een sms... of ik als eerste-maaltijd-na-de-grote-vakantie mee blijf eten...
Dat doen we !
Ben deze week vrij van werk en terwijl 's middags het eten voor morgen pruttelt, snij en hak ik alvast alles voor vanavond.
Ziet er een beetje kleurloos uit, maar smaakt goed. We zitten heerlijk in het zonnetje buiten te eten. Na de koffie krijg ik mijn schalen weer schoon mee....


1 venkel
1 zure appel
2 tl milde kerriepoeder
roerbak wokolie
1 el karamel- of gewone schenkstroop
1 kleine spitskool
5 worteltjes (bospeen)
1 bakje Oosterse wokblokjes (175 gr)
200 ml kokosroom
1 blokje groentebouillon

Snijd de venkel in kleine blokjes. Schil de appelen snijd hem in kleine blokjes. Verhit een scheutje wokolie, roer de stroop erdoor samen met de venkelblokjes, de appel, de wokblokjes en de kerriepoeder en fruit aan op niet te hoog vuur.
Schil ondertussen de spitskool in smalle reepjes en de wortel in dunne plakjes, voeg toe en wok de groenten op hoog vuur een paar minuten. Giet de kokosroom erbij en verkruimel het bouillonblokje er ook bij. Roer even goed, laat nog een paar minuten sudderen en serveer met rijst.

1 opmerking: