Translate

woensdag 11 september 2013

Lasagne

Lasagne, ik moet zeggen hij is erg lekker geworden. De avond ervoor gemaakt en in de ijskast gezet.
Zo kan ik er in ieder geval goeie stukken van snijden en in de bakjes doen. Ze krijgen er 2 helemaal vol, waarschijnlijk teveel... Lever het direct na m'n werk af en blijf nog even nababbelen... Ik blijk de bonnen te zijn vergeten, zij het kasgeld. Hebben het er over hoe het te regelen als dit vaker gebeurd... dan hop.. naar huis..... de lasagne staat klaar


2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
300 g winterpeen, in dunne plakjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
350 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
200 ml volle melk
1 fles tomatensaus (passata di pomodoro 720 ml, biologisch)
1 pak lasagne all'uovo (pasta, 250 g)
1 portie bechamelsaus
180 g Parmezaanse kaas, geraspt

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak al roerend op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken. Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel half op de pan 45 minuten op laag vuur zacht koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven. Laat afgedekt met aluminumfolie 10 minuten rusten.



Be­cha­mel­saus:

50 g boter
60 g bloem
500 ml volle melk

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten