Translate

dinsdag 17 september 2013

Groentetajine met kikkererwten en amandelen

Gisteren bleek mijn buitenband versleten en bleef mijn fiets bij de fietsenmaker..... Dat betekende een mail versturen om te zeggen dat het eten zelf gehaald moest worden.
Op een holletje naar de bus en thuis de boel zachtjes verwarmen... de couscous gaat in de theeknip om te garen.
Iets voor tijd wordt het opgehaald... Kan ik aan de slag met de volgende maaltijd.


7 el olijfolie
1 grote ui, grof gesneden
2 tenen knoflook in plakjes
2 aubergines in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm
500 ml mediterraan gekruide tomatensaus
150 gram gewelde abrikozen in kwarten
1 blikje kikkererwten 400 gram uitgelekt
60 gram gepelde blanke amandelen
3 el bieslook
in bouillon gewelde couscous voor erbij

Verwarm de oven voor op 200˚ C. Verwarm 6 el olie in een vierpersoons tajine. voeg de ui toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook en aubergine toe en bak nog 3 minuten. roer de tomatensaus, abrikozen en kikkerwerwten door de auberginemassa, doe de deksel erop en zet de tajine of braadpan op de onderste richel op een rooster in de oven. Laat in 30 min lekker gaar worden.
Verwarm intussen in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de amandelen zachtjes al omscheppend goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Garneer de tajine met de amandelen en bestrooi met de bieslook. Lekker met in bouillon gegaarde couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten