Translate

dinsdag 10 september 2013

In­di­a­se brood­sa­la­de

Het is herfst en niet zo'n beetje ook... Regen komt met bakken uit de hemel... Fiets in een enorme bui
naar huis. Druipend sta ik achter het fornuis te wokken. Heb nog een pakje papadums en besluit deze ook te maken en mee te geven.... Ik druppel een waterspoor bij de familie en drijf daarna weer naar huis de warme geuren van India achterlatend.


1 kleine bloemkool, in roosjes
5 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijn (djinten)
3 tl kerriepoeder
6 el quinoa (pak 275 g)
2 pakken knoflook en koriander naan (brood, a 280 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 bos radijs, in kwarten
1 bakje koriander (15 g), blaadjes grofgesneden
1 pakje Griekse feta (200 g)

Kook de bloemkool 3 min. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig. Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.
Verhit de rest van de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 minuten. Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de feta erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten