Translate

donderdag 5 september 2013

Courgettes met caponata van groente en een frisse salade

Vandaag eerst de maaltijden voor de kappers
afgeleverd... 's middags aan de slag voor de familie. Flierefluit op de fiets door de stad....... het is heerlijk warm weer buiten... past dit gerecht prima bij. De groene sla krijgt nog wat geroosterde walnoten en stukjes avocado... restant van de kapper-maaltijd. Als ik aankom zit iedereen al buiten te wachten


2 grote courgettes
4 gewone courgettes
4 stengels bleekselderij
2 rode uien
1 ui
2 groene paprika's
3 teentjes knoflook
2 aubergines
6 tomaten
1 blikje tomaten
2 el rode wijnazijn
4 el broodkruim
oregano
chilipeper

Snij de courgettes in de lengte doormidden. Kook ze in ruim water met zout in  5  minuten net niet gaar. Spoel koud. Snij de stengels bleekselderij, rode uien, courgettes, paprika's, 2 tenen knoflook, aubergines en de tomaten in stukjes. Fruit eerst de ui in wat olijfolie zachtjes aan. Voeg dan de groente, behalve de tomaat, toe. Laat 5 à 10 minuten samen fruiten. Voeg de tomaten, 1 el lekkere rode wijnazijn en zout en peper naar smaak toe. Haal met een eetlepel het binnenste uit de gekookte courgettes. Vul deze ruimte met de gestoofde groentes. Meng 2 el broodkruim met wat gedroogde oregano en zout en peper. Bestrooi de courgettes met broodkruim en besprenkel met wat olijfolie. Hak het uitje en 1 teen knoflook, fruit ze in een beetje olijfolie en laat 5 min. zachtjes sudderen. Voeg wat oregano, blikje tomaten op sap en zout en chilipeper toe. Laat 15 min zacht inkoken. Doe deze saus in de ovenschaal en leg de courgettes er in. Zet de groentes 10 minuten in een warme (180 °C) oven met bovenwarmte tot het kruim licht gebruind is. 
Serveer warm met groene sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten