Translate

donderdag 12 september 2013

Geroosterde-paprikasoep met dille-scones

Maak 's avonds alvast de soep en weeg de bloem alvast af. Alles staat startklaar om de scones te maken als ik thuiskom morgen. De soep ruikt heerlijk... ben benieuwd naar de scones.. Bij het afleveren krijg ik 2 cakejes mee, is door de zoon gemaakt voor bij de koffie...
Hoor later dat de scones heerlijk waren, echter de soep wat te scherp... Er zou dus wat yoghurt in de soep kunnen om um iets milder te maken.


1 kg rode of gele paprika's 
2 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel 
1 el bakpoeder, gezeefd
125 ml volle yoghurt
50 ml zonnebloemolie
4 el dille, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 uien
2 tl kerriepoeder
1 l groentebouillon (van tablet)
boter of geitenroomkaas voor erbij

Verwarm de oven voor op 220˚C. Halveer de paprika's over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op het snijvlak op de bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de paprika in 30 minuten in een voorverwarmde oven, tot er zwarte blazen op het vel ontstaan. 
Splits 1 ei. Kneed met een mixer of in een keukenmachine het bakmeel, bakpoeder, de yoghurt, 1 ei en 1 eiwit (bewaar de dooier), 25 ml olie en 1/2 tl zout snel tot een soepel deeg. Voeg de dille en 2 tenen knoflook toe en meng er snel door. Het deeg mag licht plakken. Strooi een beetje meel op het werkvlak, leg het deeg erop en bestrooi dit ook licht met meel. Rol het iets uit uit tot je een dikke, vierkante lap van 2 1/2 cm hebt. Snijd in 8 rechthoeken, maar laat de rechthoeken aan de onderkant nog iets aan elkaar zitten. Bestrijk de scones dun met de achtergehouden eierdooier. 
Neem de paprika's uit de oven, haal het bakpapier met de paprika's van de bakplaat en laat onder een schone keukendoek iets afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 180˚C. Leg een nieuw vel bakpapier op de bakplaat, leg de scones erop en bak ze in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze even op een rooster afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de paprika en snijd in repen.
Verhit de resterende olie in een (soep)pan. Fruit hierin de ui, de rest van de knoflook en het kerriepoeder 5 minuten zachtjes. Voeg de paprika en bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met wat gemengde peper. Serveer met de scones en boter of geitenroomkaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten