Translate

dinsdag 24 september 2013

Spinaziestamppot mediterranée


Hoewel het niet koud is, toch een stamppot.... maar dan eentje met een warme gloed...


1 blokje tuinkruidenbouillon
1 kg aardappelen
3 uien
8 zongedroogde tomaten (op olie)
1 flinke teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
600 gr spinazie
175 gr rucola
zout, peper
100 gram pijnboompitten

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze net onder water in een ruime pan met het bouillonblokje in 10 minuten gaar.
Pel en snipper ondertussen de uien en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verwarm de koekenpan en rooster de pijnboompitten even goudbruin.
Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem, knijp de knoflook erboven uit en voeg de uien en kruiden toe. Laat dit met het deksel op de pan ten minste 5 minuten zachtjes fruiten. Snijd de rucola even iets fijner.
Voeg de zongedroogde tomaat, de spinazie en de rucola toe aan de uien. Roerbak op hoog vuur een halve minuut mee en zet apart (het is niet de bedoeling dat je de groente bakt, laat het groen alleen doorwarmen).
Stamp de aardappels fijn tot een smeuïge massa (voeg indien nodig nog wat kookwater toe). Schep de spinazie-rucolamix erdoor en voeg nog een scheutje  goede olijfolie toe. proef de stamppot en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Strooi de pijnboompitten erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten