Translate

woensdag 18 september 2013

Tonijnpilav

Het is aanpoten, eerst de maaltijd voor vandaag, dan meteen door voor de kappers...  Omdat mijn fiets
uit de running is kon ik helaas geen curryblaadjes halen en moet het doen met kerriepoeder en laurier...
De ijzeren koekenpannen hebben nog een plus punt, ze hebben een redelijk hoge rand, dus alles kan in de koekenpan gemaakt worden. Bij afleveren blijkt dat er 1 minder mee-eet, maar dat was nog niet doorgegeven. Ze gaat nu al met een bakje eten naar huis...


1 el olijf- of zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 el milde currypasta (bijv. korma)
1 tl kurkumma
1 rode paprika, fijngehakt
10-12 verse curryblaadjes (anders gedroogde of diepvries)
300 gr basmatirijst
750 ml groentebouillon
1 el citroensap
60 gr peultjes, in dunne reepjes
425 gr tonijn in chiliolie (of zelf wat fijngesneden verse rode peper toevoegen)

Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta en geelwortel toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika, curryblaadjes en basmatirijst toe en roer door elkaar. Voeg de bouillon en citroensap toe en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan 10 minuten koken of tot het vocht is opgenomen. Kook de laatste 2 minuten de peultjes mee. Voeg de tonijn toe en schep voorzichtig door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten