Translate

donderdag 19 september 2013

Ovenschotel met venkel, aardappel en munsterkaas

De avond ervoor snijd ik alles in plakken en zet alles start klaar. Het moet de oven in voor een uur, dus hup hup hup en wachten maar. Ziet er mooi uit, is wel wat veel.... bedenk te laat dat ze vanavond met z'n drieën  zijn....


500 gr vastkokende aardappels, in dunne plakken
3 middelgrote venkelknollen, in dunne plakken
250 gr munsterkaas, in plakken
200 gr uien, in dunne plakken
2 tenen knoflook, in dunne plakken
25 gr platte peterselie, fijngesneden
150 ml slagroom
2 eieren
150 ml melk
15 gr roomboter

Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim, gezouten, water, giet af en laat in een vergiet iets uitdampen. Maak lagen in de ovenschaal: begin met de helft van de aardappelplakjes met daarop de helft van de venkelplakjes. Verdeel er de helft van de munster, helft van de uien en helft van de knoflook erover en bestrooi met zout en peper en de helft van de peterselie. Herhaal dit nogmaals, maar houdt de peterselie nog even apart. Klop de slagroom en eieren goed door elkaar en roer dan de melk erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel gelijkmatig in de ovenschaal, zodat de kaas en de knoflook op hun plek blijven. Verdeel de roomboter in kleine stukjes over de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven. Neem 15 minuten voor het einde van de oventijd de aluminiumfolie van de schotel en laat het een mooi goudbruin korstje krijgen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten