
1,2 kg lamsvoorbout (vraag de slager om het in stukken te hakken), vet verwijderd, in blokjes
2 el bloem
2 el olie
3 tenen knoflook
500 ml ananassap
2 tl kerriepoeder
140 g tomatenpuree
80 ml sojasaus
2 el azijn
2 el bruine basterdsuiker
1 cm gemberwortel, geraspt
75 g walnoten
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep het vlees door de bloem en bak het in een ovenvaste braadpan op hoog vuur rondom bruin in de olie. Fruit de knoflook en voeg het ananassap, kerriepoeder, de tomatenpuree, sojasaus, azijn, basterdsuiker en gember toe. Breng het geheel aan de kook. Schenk het mengsel over het vlees, dek de pan af en zet hem circa 2 uur in de oven. Voeg dan de walnoten toe en breng alles op smaak met zout en peper. Serveer er eiermie met een klontje boter of wat bruine rijst bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten