Translate

woensdag 28 augustus 2013

Tjap tjoj


Er is 1 kapper op vakantie.. koken voor 2 personen.
Heb nog wortels in huis en prei, grijp naar dit recept. Al een keertje gemaakt, maar voor anderen...
Het is simpel, maar ruikt verrukkelijk....


3 kipfilets (à 150 gram)
2 uien
1 kleine winterwortel
1 kleine rode paprika
1 prei
½ komkommer
125 gram champignons
± 2 centimeter gemberwortel
2 eetlepels olie
1 kippenbouillontablet
125 gram taugé

Kipfilets in reepjes snijden. Uien pellen, halveren en in plakken van ½ cm snijden. Winterwortels schillen, in lengte halveren en schuin in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne repen snijden. Prei wassen en schuin in dunne plakken snijden. Komkommer wassen, in lengte halveren, met theelepel pitjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Gember schillen en in plakjes snijden.
In wok olie verhitten. Gember en ui ± 1 minuut al omscheppend roerbakken.Kipfilet toevoegen en zachtjes  3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ½ minuut koken. Groenten (met uitzondering van taugé) erdoor scheppen en 3 minuten op redelijk hoog vuur roerbakken. Taugé toevoegen en nog ongeveer 1 minuut al omscheppend meebakken.
Serveren met witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten