Translate

donderdag 22 augustus 2013

Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

Het is nog een beetje zoeken wat handig en lekker is...... 
Nu een pasta met tomatensaus. Goeie parmezaanse kaas er bij.... Wel een paar doosjes gekocht die in de magnetron kunnen. Hoef ik niet meteen de gebruikte bakjes op te halen... Deze week voor 3 koken, volgende week voor 2.... Een kapper is dan op vakantie


saus:
3 blikken tomatenblokjes
1 grote witte ui
3 knoflookteentjes
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
15 gram verse basilicum
1 el suiker
1 el azijn (naar keuze)
Scheutje rode wijn
Parmezaanse kaas ter garnering
450 gram spaghetti
Zout & peper

balletjes:
500 gram runder- of kalfsgehakt
2 el fijn paneermeel
4 el fijngehakte peterselie
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
1 kleine, witte ui
1 ei
2 teentjes knoflook
Peper & zout
Olijfolie
Bloem

Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in fijne blokjes. Bak de wortel vijf minuutjes in een scheutje olijfolie in een braadpan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak mee totdat de ui glazig is. Hak de basilicumsteeltjes fijn en voeg deze met de fijngehakte knoflook toe aan het wortelmengsel. Laat dit even bakken op zacht vuur.
Giet de tomatenblokjes bij het mengsel en laat goed opwarmen. Doe de deksel op de pan en laat pruttelen. Begin nu met het maken van de gehaktballetjes, zorg hierbij dat je schone en vooral niet te warme handen hebt. Hak de ui en knoflook fijn en meng samen met de peterselie, Parmezaanse kaas, een beetje zout en peper. Voeg het gehakt samen met het paneermeel en ei toe en mix met je handen totdat het goed gemengd is. Draai kleine balletjes (het is even een werkje, maar het is het zeker waard) en rol deze door de bloem.
Vul een pan met ruim water en breng aan de kook. Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hier de gehaktballetjes in. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze zullen nog even verder garen in de saus. Je kan er ook eventueel voor kiezen om de balletjes al eerder te maken. Kook de pasta volgens de verpakking.
Voeg een scheut rode wijn toe aan de saus en laat een paar minuutjes borrelen. Proef, en voeg de suiker en azijn toe. Hierdoor ontstaat een goede balans tussen zoet en zuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze samen met de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat nog even lekker pruttelen totdat de spaghetti klaar is.
Serveer de pasta met een flinke lepel saus en de geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met een scheutje goede olijfolie .........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten