Translate

woensdag 14 augustus 2013

Kar­bo­na­de met ui­en-to­ma­ten­jus, aardappelpuree en rode kool salade

Het was even goed nadenken.... Had nog een zomer rode kool liggen en besluit daar toch iets mee te doen. Maak 1 bak puree, het vlees met uien-tomatenjus gaat per persoon. De salade in een zak, dressing ernaast. Lever het af en babbel nog wat wat, ook over de aanwezigheid van iedereen... Zij eten het morgen, ik vandaag....


4 schouderkarbonades
25 g boter
2 uien, in ringen
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
2 teentjes knoflook
1/2 zakje tijm (a 15 g)

Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de uienringen in 4-5 min. lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe. Pers de knoflook erboven uit en ris de tijm boven de pan van de takjes. Houd 3 takjes tijm achter. Breng het geheel aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in 15-20 min. gaar; keer het vlees halverwege. Kook de aardappels in een bodempje water met zout, met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar. Giet de aardappels af en maak er puree van. Schep de karbonades in uien-tomatenjus erbij, leg de takjes tijm erop en serveer direct.


300 g rode kool, zeer fijn gesneden
1 appel, in kleine stukjes
6 radijsjes, in plakjes
1⁄2 rode peper, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in ringetjes
4 el peterselie, gehakt
3 el munt, gehakt
4 el sesamzaad, geroosterd
6 el citroensap
2 el ahornsiroop of honing
1 tl zoute sojasaus (kikoman)
1 tl chilivlokken
4 el zonnebloemolie
1tl sesamzaadolie

Maak eerst de dressing door citroensap, honing/ahoornsiroop, sojasaus, chilivlokken, zonnebloemolie en sesamzaadolie goed te mengen.
Doe de rode kool in een schaal en meng er de appel, radijs,rode peper, peterselie en munt door. Besprenkel met de dressing. Schep om en bestrooi met het sesamzaad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten