Translate

woensdag 7 augustus 2013

Kip uit de oven met mango en kruidige rijst

Heb er een nieuwe klus bij ..... In gesprek met de kapper tot de ontdekking gekomen dat ze elke
donderdagavond bestellen en dat niet zo lekker vinden.
Tijdens een knipbeurt bedenken we wat ik zou kunnen doen.
Ze eten vroeg, dus moet het donderdag al aanwezig zijn, wordt dus een soort van magnetron maaltijd. Vandaag de eerste aflevering..... Ben benieuwd wat ze er van vinden.


3 rode uien
1 mango (niet te rijp)
1 rode peper
2tl korianderzaad
8 kipvleugels
150gr cherry tomaatjes
1 avocado
1 kleine venkel
1el verse tijmblaadjes
1 teentje knoflook
eventueel: 1 rode peper
400gr risottorijst
8 venkelzaadjes
olijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout

Snijd de rode uien en mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak deze fijn. Meng de rode ui, mango, rode peper en korianderzaad in een platte ovenschaal. Schenk hier 4el olijfolie extra vergine bij en breng op smaak met peper en zout. Doe de kipvleugels erbij en meng alles goed door met je handen. Bedek de kipvleugels onder de marinade en zet afgedekt minimaal een uur in de koelkast om te marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd kleine blokjes van de tomaat, venkel en avocado. Doe deze in een schaal met het teentje knoflook, tijm, paar eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Roer goed door en laat dit marineren. Als je rode peper gebruikt dan hak je deze fijn en laat je ook mee marineren.
Zet de ovenschaal met kip in de oven en laat deze in 20-25 minuten gaar worden. Zet daarna de oven nog 10 minuten op 225 graden voor een mooi bruin korstje op de kip.
Breng in de tussentijd een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout en de venkelzaadjes toe en kook hierin de risottorijst in 15 minuten gaar. Giet af, spoel snel af met koud water en doe terug in de pan. Roer de gemarineerde groenten met olie en al erdoor en meng goed. Zet de deksel op de pan en laat staan. De rijstsalade hoeft straks niet warm te zijn, maar iets lauw maakt ‘m extra lekker.
Serveer de kipvleugels met de geurige rijstsalade en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten