Translate

donderdag 27 juni 2013

Har­ti­ge pan­nen­koe­ken­taart

De laatste keer ... er is ooit geroepen iets van pannenkoeken en besluit een hartige taart te maken. Natuurlijk bak ik ook zelf de pannenkoeken, heb nog een spelt-mix in de kast. De avond ervoor bak ik er 8. Voor de taart gebruik ik er maar 4, de de overige worden ingepakt meegenomen... De pannenkoeken zijn iets te klein voor de vorm, dus leg ik er maar folie omheen.. gaat prima.
en nu...... vakantie !


1 zak Italiaanse wokgroenten (diepvries, 750 g)
1 zakje kaassaus culinaire (49 g), of maak zelf kaassaus........
1 pak pannenkoeken naturel (8 stuks)
300 g gemalen kaas jong

Oven voorverwarmen op 220 °C. 
Groenten in kokend water 1 min. koken. Afgieten en goed laten uitlekken. 
Kaassaus maken (volgens aanwijzing op de verpakking). 
Bodem van ingevette springvorm bedekken met 1 pannenkoek. Vervolgens telkens laagje groenten, laagje kaassaus, gemalen kaas en pannenkoek. Met groenten en gemalen kaas eindigen. 
Springvorm in midden van hete oven zetten. Pannenkoekentaart in ca. 15 min. door en door warm en een beetje bruin laten worden. Vorm verwijderen en taart op grote schaal in punten snijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten