Translate

dinsdag 25 juni 2013

Smokey chili, avocado en zure room

De een-na-laatste keer voor de grote vakantie.... Nieuw kookboek aangeschaft De snelle vegetariër .... besluit daar het volgende uit te koken. Bijzonder wel dat er een scheut espresso in gaat. Lekker wel, snel ook...


3 uien
3 eetlepels olijfolie
1 dessertlepel bruine basterdsuiker
3 paprika's, groen, geel & rood
2 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
2 eetlepels paprikapoeder
1 afgestreken theelepel chilipoeder
1 afgestreken dessertlepel komijn
mini-snufje koekkruiden
1 blik gepelde tomaten
2 blikjes bonen (kidney, lima- of zwarte bonen)
1/2-1 kopje espresso, naar smaak
1/2-1 bouillonblokje, naar smaak
140 gram maïskorrels
verse koriander
1 avocado
zure room
(kruiden) zout
geraspte belegen kaas

Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie, voeg de suiker en de ui toe en fruit deze 3 minuten op een zacht vuur.
Snijd ondertussen de paprika's doormidden, verwijder de pitjes en snijd ze in repen. Knijp de knoflook boven de ui uit en roer de paprika en de rest van de kruiden door de ui. Leg het deksel op de pan en laat onder af en toe omscheppen nog 4 minuten fruiten.Voeg de gepelde tomaten, de uitgelekte bonen, de espresso en het bouillonblokje toe. Roer alles, maak met een pollepel de tomaten in de pan wat kleiner en voeg de maïs toe. Leg het deksel op de pan en laat nog een paar minuten op zacht vuur pruttelen.
Rits de koriander en schil de avocado. Houd de avocado in je hand en keep met een mes steeds schuin in, zodat je partjes krijgt. Doe de chili over in een schaal. Leg de partjes avocado in het midden en strooi de koriander erover.
Klop in een kommetje de zure room los met wat (kruiden)zout, doe de geraspte kaas in een ander kommetje en laat iedereen aan tafel naar wens nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten