Met de pannen op elkaar gestapeld voorzichtig afgeleverd.....
½ theelepel mosterdzaad
½ theelepel komijnzaad
1 teen knoflook, geperst
1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaadjes en kleingesneden
2 cm verse gemberwortel, geraspt
10 gram currypoeder
5 gram zout
50 ml zonnebloemolie
1 grote witte ui, gesnipperd
1200 gram groene courgette, in dobbelstenen van 2 x 2 cm
400 ml kokosmelk
12 takjes koriander, alleen de blaadjes, kleingesneden
80 gram cashewnoten, gekneusd en geroosterd
Rooster mosterd- en komijnzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maak een currypasta door de zaadjes, knoflook, Spaanse peper, gember, currypoeder en zout in de keukenmachine fijn te malen.
Smoor de ui glazig in de olie en voeg de currypasta toe. Laat de pasta 2 minuten doorpruttelen en voeg de courgettes toe. Roer alles goed door en stop hier als je het later wilt opwarmen.
En dan à la minute:
1 teen knoflook, geperst
1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaadjes en kleingesneden
2 cm verse gemberwortel, geraspt
10 gram currypoeder
5 gram zout
50 ml zonnebloemolie
1 grote witte ui, gesnipperd
1200 gram groene courgette, in dobbelstenen van 2 x 2 cm
400 ml kokosmelk
12 takjes koriander, alleen de blaadjes, kleingesneden
80 gram cashewnoten, gekneusd en geroosterd
Rooster mosterd- en komijnzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maak een currypasta door de zaadjes, knoflook, Spaanse peper, gember, currypoeder en zout in de keukenmachine fijn te malen.
Smoor de ui glazig in de olie en voeg de currypasta toe. Laat de pasta 2 minuten doorpruttelen en voeg de courgettes toe. Roer alles goed door en stop hier als je het later wilt opwarmen.
En dan à la minute:
Verwarm de courgettes door en door in de pan en voeg de kokosmelk toe. Breng tegen de kook aan en laat de kokosmelk 10 minuten indampen. Serveer direct, gegarneerd met koriander en cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten