Translate

donderdag 20 juni 2013

Hollands stamppotje met andijvie

Na een paar warme dagen is het vandaag echt weer weer voor dit.... Bij het wegbrengen kom ik vriendin tegen die niet mee-eet.  Thuis eet ik het met gebakken spekjes en geen geitenkaas.


1, 5 kg kruimige aardappels
1 krop verse andijvie (ca. 700g)
150 g halfharde boerengeitenkaas
1, 5 dl boerenmelk
2 el boerenroomboter
250 g cherry-tomaatjes
3 takjes peterselie
peper & zout
nootmuskaat

Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken en kook ze in een laag water afgedekt in ca. 20 min. gaar. Snij de andijvie in repen, was ze en laat zeer goed uitlekken. Snij de peterselie fijn en snij de boerenkaas in blokjes. Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur. Giet de aardappels af. Laat ze even droog stomen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Schep de gesneden andijvie erdoor, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm even door. Bak in een koekenpan de tomaatjes tot ze net iets barsten. Bestrooi ze met peterselie, schep de blokjes kaas erdoor en schep het mengsel direct over de stamppot.
(Ook lekker met belegen boeren Goudse kaas of boerenschapenkaas)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten