Translate

dinsdag 27 maart 2012

Zuurkoolsoep

Soep.... van zuurkool. Terwijl de lente haar best doet zich te profileren. Het is wel koud in de ochtend en avond, dus kan het best.
De soep is dunner dan ik dacht, maar ruikt en smaakt naar meer. Ik hoor dat de soep de dag erna wel dikker was.
Op de foto zonder de plakjes rookworst... in een bakje voor in de vriezer. Ik at namelijk elders..


1 grote winterpeen
2 stengels prei
500 gram aardappelen
4 groentebouillonblokjes
300 gram zuurkool
1 theelepel tijm
1 eetlepel gehakte verse peterselie
(eventueel) stukjes vegetarische rookworst

Schil de wortel, de prei en de aardappels, en was de groenten. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de in blokjes gesneden aardappel en de in ringen gesneden prei toe. Doe de bouillonblokjes erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Haal de pan even van het vuur en pureer, als de aardappel zacht is, met een staafmixer.
Ondertussen snij je de wortel in kleine stukjes en hak je de zuurkool fijn. Doe de wortel en de helft van de zuurkool in de pan. Zet de pan weer op het vuur en kook nog een paar minuten zachtjes.
Draai het vuur uit, roer de rest van de zuurkool en de tijm door de soep. Desgewenst doe je ook de stukjes vegetarische rookworst (b.v. van Tivall) erbij. Tot slot strooi je de gehakte verse peterselie over de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten