Translate

woensdag 21 maart 2012

Ovenkabeljauw met pesto en een salade

Vandaag wist ik dat het krap zou worden en had een makkelijk, smakelijk recept, snel klaar en lekker.
Ik kwam nog later thuis dan gedacht dus water gekookt en de tagliatelle.
Terwijl ik de gister gemaakte pesto deels over de vis verdeel.
Het moet 15 minuten in de oven en als je het eruit haalt ziet het er prachtig uit.
Salade mee, pesto ook door de pasta en de visjes in een schaal....
Op tijd kan ik alles afleveren. Jammer alleen dat ik slechts de rauwe versie op de foto heb gezet....


1 zakje pijnboompitten (65 g)
1 teen knoflook
2 bakjes basilicum (a 15 g), alleen de blaadjes
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 el olijfolie
500 g kabeljauwfilet
2 bakjes cherry tomaten aan de tak (a 250 g)
½ potje zongerijpte taggia olijven (a 180 g), uitgelekt
300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Doe 2 eetlepels pijnboompitten in de vijzel. Voeg de knoflook toe en maal fijn. Voeg het basilicum en de kaas toe en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout. Leg de vis in de ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis. Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten