Translate

donderdag 15 maart 2012

Crunchy preitaart

Een hartige taart..... op een andere wijze dan ik meestal doe. Prei gestoofd met provinciale kruiden, ruikt lekker. Monchou er door, room...
Bovenkant broodkruim, pijnboompitten, olijven
Had alles al de avond van te voren klaar gemaakt, deeg in folie in de ijskast en prei en de bovenkruim apart in doosjes.
Bij thuiskomst alleen deeg uitrollen en alles erin en hup in de oven.
Met een heerlijk taartje de deur uit... bij afleveren blijkt 1 kind nog niet thuis.... handig toch zo'n taart... kun je goed warm houden in de oven !


4 eetlepels olijfolie
150 g bloem
olijfolie
600 g prei, in ringen
1 theelepel Provençaalse kruiden
100 ml sojaroom of gewone room
geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels roomkaas (type Philadelphia)
nootmuskaat
10 ontpitte groene olijven, fijngehakt
5 basilicumblaadjes, fijngehakt
50 g broodkruim
15 kappertjes
20 g pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit wat olie in een pan en stoof hierin de prei, gekruid met Provençaalse kruiden.
Maak intussen deeg. Vermeng een snufje zout, 4 eetlepels water en de olie met de bloem en kneed even tot alles goed vermengd is. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes met een doorsnee van ca. 10 cm.
Voeg, als de prei bijna gaar is, de room toe en laat nog even doorstoven. Haal de pan van het vuur.
Meng de geraspte citroenschil met de prei. Voeg de roomkaas toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout en vermeng alles goed. Verdeel de vulling over de taartjes.
Meng de olijven en het basilicum met het broodkruim, de kappertjes en de pijnboompitjes.
Verdeel de crunch over de 4 taartjes en bak ze 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten