Translate

woensdag 28 maart 2012

Pappardelle met italiaans stoofvlees met groene groenten met gremolata


Ok, het stoofvlees was al eerder gemaakt, dat moet ook wel met zoveel uur stoven..... Wel voor het eerst in de oven, die ging vanzelf uit omdat het een elektrische oven is. Pasta was snel gemaakt, de groene groenten moeste kort. En dan.... hoe krijg je 3 pannen mee...... Ik heb een klein torentje van Pisa gemaakt :-)


1500 gram magere runderlappen in kleine blokjes
2 eetlepel milde olijfolie
50 gram gerookte ontbijtspek in kleine blokjes
1 stuk ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 stuks geraspte wortels
1 takje rozemarijn (of een theelepel gedroogde)
1 blik tomaten (400 gram)
150 ml rode wijn
100 ml runderbouillon (tablet)
4 schalen pappardelle (vers) à 250 gram
100 gram in dunne plakjes geschaafde pardano of parmezaanse

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees - in gedeeltes- rondom bruin. Schep ze op een bord en bak in het bakvet het ontbijtspek, de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de bleekselderij, wortels en rozemarijn toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de tomaten met vocht, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Schep het vlees erdoor. Zet het vuur heel laag en laat het vlees afgedekt in 2,5 uur gaar stoven. Roer het gerecht zo nu en dan door en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit.
Kook de pappardelle in een grote pan met ruim water en wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af. Verdeel de pappardelle over 8 warme diepe borden en schep er wat stoofvlees met saus op. Strooi de kaas erover.
Tip: hoe langer je het vlees stooft, hoe lekkerder. Je kunt het gerecht eventueel al 's morgens bereiden en heel langzaam in een oven van 150 graden gaar laten sudderen. Controleer tussentijds wel af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten