Translate

dinsdag 6 maart 2012

Loempia's met zoete chillisaus en sesam-mie

Vandaag een nieuwe uitdaging... loempia's maken.
Geleerd vandaag... niet te warme inhoud erin als je niet meteen gaat bakken..... 't velletje wordt dan te zacht & breekt. Ontploffing frituren... jammer.
Een paar weten te redden door een extra velletje er om heen te plakken.

Mie meegegeven, kroepoek.... veels te veel. Moet zeggen dat het wel lekker smaakte...


2 bosuitjes, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ verse chilipeper, fijngehakt
1 cm verse gember, fijngehakt
(plantaardige) olie
1 pakje Alpro soya Fijngehakt
1 spitskool of Chinese kool, in fijne reepjes
250 g taugé
30 g hazelnoten, grof gehakt
verse koriander (naar smaak)
1 pakje loempiadeeg (diepvries)
maïzena
olie om te frituren
zoete chilisaus

Fruit de uitjes, knoflook, chilipeper en gember 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
Voeg als laatste de taugé, hazelnoten en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vul het loempiadeeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
Frituur (in de wok) de loempia's op 180 °C goudbruin en serveer ze met zoete chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten