Bij thuiskomst de volgende dag heb ik tijd om de rijst te maken, zet heel zachtjes de curry op en kook de doperwtjes. Ruim op tijd ben ik klaar en ga de spullen wegbrengen.
Daarna op een holletje de pannen ophalen van de dag ervoor en dan HOP een andere maaltijd koken... ik het een eter op bezoek.
30 ml eetlepels koudgeperste koolzaadolie of gewone olijfolie
2 grote uien (ca. 350 g totaal), geschild en in stukjes gesneden
1 theelepel zeezout vlokken of 1/2 theelepel tafelzout
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 kg kerstomaatjes, gehalveerd
2 theelepels kurkuma
1 theelepel Engels mosterdpoeder
1 theelepel hete chilipoeder
1 theelepel garam masala
200 g bevroren erwten
1 theelepel Engels mosterdpoeder
1 theelepel hete chilipoeder
1 theelepel garam masala
200 g bevroren erwten
Verhit de olie in een grote braadpan en voeg de gehakte uien toe. Bestrooien met zout zachtjes fruiten op een laag tot matig vuur gedurende ongeveer 7 minuten.
Roer de gehakte knoflook er door, voeg dan de gehalveerde tomaten en de overige kruiden toe. Bak gedurende 20 minuten, met het deksel, op een laag vuur.
Kook de erwten in een andere pan, giet af en toe te voegen aan de tomaat curry in de laatste 5 minuten kooktijd.
Roer de gehakte knoflook er door, voeg dan de gehalveerde tomaten en de overige kruiden toe. Bak gedurende 20 minuten, met het deksel, op een laag vuur.
Kook de erwten in een andere pan, giet af en toe te voegen aan de tomaat curry in de laatste 5 minuten kooktijd.
15 ml eetlepel knoflookolie
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 theelepels Nigella zaad of zwart mosterdzaad
300 g Thaise of basmati rijst
400 ml kan kokosmelk
600 ml gekookt water
1 theelepel zeezout vlokken of 1/2 theelepel tafelzout
sap 1 limoen, of naar smaak
Roer de rijst erdoor , zodat het geheel in olie bedekt is en vermengd met de zaadjes en de lente-uitjes.
Giet de kokosmelk in een maatbeker en vul tot aan de 1 liter merk met gekookt water en voeg dit aan de rijst en roer het in met wat zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel erop, koken gedurende 15 minuten, tegen die tijd de rijst gaar is is de vloeistof geabsorbeerd.
Fluff met een vork en knijp er een beetje limoensap overheen. Proeven of er meer zout of limoen bij moet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten