Vandaag lasagne... met zelf gemaakte bechamelsaus. In het begin de opmerking een dun laagje saus wel heel letterlijk genomen... Heb na het stapelen van de verschillende lagen nog wat saus tussen van alles door gegoten.
Voor mezelf een portie gemaakt zonder paddenstoelen.... mjam !
Smelt voor de bechamelsaus de boter. Strooi terwijl je roert de bloem erin.
100 g boter
120 g bloem
1 liter
groentebouillon
2 theelepels kurkumaSmelt voor de bechamelsaus de boter. Strooi terwijl je roert de bloem erin.
Schenk
als het mengsel begint te kleuren alle bouillon er met kleine
hoeveelheden tegelijk bij; blijf roeren zodat er geen klontjes in komen.
Laat 10 minuten koken, doe er wat zout bij en de kurkuma. Laat de bechamelsaus afkoelen.
1 middelgrote stronk broccoli, in roosjes
Laat 10 minuten koken, doe er wat zout bij en de kurkuma. Laat de bechamelsaus afkoelen.
1 middelgrote stronk broccoli, in roosjes
1
middelgrote courgette, in blokjes van 1 cm
2
middelgrote wortels, in blokjes van 1 cm
200 g
paddenstoelen, in plakjes
2
middelgrote uien, in plakjes
olijfolie
een paar
sprietjes tijm en rozemarijn
4 teentjes
knoflook zonder de kern
500 g verse
lasagnevellen
100 g
Parmezaanse kaas (desgewenst)
4 eetlepels
zelfgemaakt paneermeel
Stoom of kook de roosjes broccoli 2 minuten. Bak de courgette, wortel, paddenstoelen en uien apart in een pan met 1 eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook. Doe er wat zout bij. Ze moeten al dente blijven.
Stoom of kook de roosjes broccoli 2 minuten. Bak de courgette, wortel, paddenstoelen en uien apart in een pan met 1 eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook. Doe er wat zout bij. Ze moeten al dente blijven.
Kook
de lasagnevellen 1 tot 3 minuten voor (afhankelijk van dikte). Om te
voorkomen dat ze aan elkaar plakken, doe je ze in een grote pan kokend
water met zout en een eetlepel olie. Kook niet meer dan drie of vier
vellen tegelijk en roer voorzichtig.
Leg de lasagnevellen met een pollepel of een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar.
Vet een ovenschaal in met olie, leg er een laagje lasagnevellen in, een dun laagje bechamelsaus, een laagje groenten en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (desgewenst). Herhaal dit 3 of 4 keer. Eindig met paneermeel en een beetje olijfolie.
Laat ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C gratineren.
Leg de lasagnevellen met een pollepel of een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar.
Vet een ovenschaal in met olie, leg er een laagje lasagnevellen in, een dun laagje bechamelsaus, een laagje groenten en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (desgewenst). Herhaal dit 3 of 4 keer. Eindig met paneermeel en een beetje olijfolie.
Laat ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C gratineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten