Translate

dinsdag 20 maart 2012

Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten

 Wat te doen met de paksoi uit de krat.
Ik wok vaak... ik nam aan zij ook wel.
Deze stamppot leek me weer eens wat anders. vooral met de nootjes.

Ik moet zeggen dat de nootjes ook zo lekker zijn...
Achteraf blijkt dat de familie eigenlijk niet zo heel vaak paksoi eet, er moest gegoogelt worden om te kijken hoe het eruitzag voor de kinders..
Lekker vonden ze het wel !


1 kg aardappels kruimig, geschild en in stukken
2 struiken paksoi
75 g cashewnoten ongezouten, grof gehakt
 ½ theelepel paprikapoeder (mild)
125 ml soja cuisine (pak a 250 ml)
100 g belegen kaas (stukje), in blokjes

bosuitje (zakje a 3 stuks), in ringetjes
Kook de aardappelen in een bodem water met zout gaar. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten lichtbruin. Schep de paprikapoeder erdoor en laat ze op een bord afkoelen. Verwarm in een steelpan de soya cuisine op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de soya cuisine tot een smeuïge puree. Schep de kaasblokjes, de paksoi, zout en (versgemalen) peper naar smaak erdoor en verwarm de stamppot nog een paar minuten op laag vuur. Meng de cashewnoten met de bosui en strooi dit over de paksoistamppot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten