Translate

woensdag 27 juni 2012

Zalm-kruidenfilopakketjes met geroosterde tomaten en aardappelen

Weer iets met filodeeg... wordt er handiger in...
De piepers worden bij thuiskomst meteen opgezet en kan ik bezig met de zalmpakketjes.
De sperzieboontjes in een pan en kort gekookt.
Uiteindelijk is het een heisa om mee te nemen... Ga met 2 tassen op pad.
Bij aankomst blijken de geroosterde tomaten iets geplet, maar dat mag de pret niet drukken.

 

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 g basilicum, vers, 1 el fijngesneden
1 hoeveelheid (naar smaak) munt, 1 el fijngesneden
1 hoeveelheid (naar smaak) peterselie, 1 el. gehakt
1 eetlepel geraspte citroenschil 

4 velletjes filodeeg
4 zalmfilets (à 120 gram)
500 g kerstomaatjes


Verwarm de oven voor op 200 gr.
Meng de olie, knoflook, kruiden, citroenrasp, wat zout en peper in een kom.
Leg 1 vel filodeeg met de korte zijde naar je toe en bestrijk met olie. Leg een zalmfilet op het uiteinde die het dichts bij je is, laat een rand van 3 cm over. Strijk een beetje van het kruidenmengsel over de vis, en pak hem in met het filodeeg.
Doe de overige 3 nog en bak 12 min in de oven. Bak de tomaatjes de laatste 5 van de baktijd mee tot ze net zacht zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten