Translate

dinsdag 12 juni 2012

Courgette-omelet met cherrytomaten, spinazie en pasta

Wel weer een pasta.... maar goed, nu met gekookte spinazie, een omelet...
Dit keer 4 pitten in werking, dat gebeurd niet vaak.
Omelet op een bord, pasta in de pan en spinazie in een schaal. Op een leenfiets (zonder mandje) naar de familie geklungeld...
Hopelijk is donderdag mijn fiets klaar, mét een groter mandje !


½-1 courgette, in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes
6 eieren
2 bosuitjes, in ringetjes
10 cocktail tomaatjes, gehalveerd
ca. 600 g spinazie
1 takje basilicum, gescheurd
2 teentjes knoflook, in plakjes
5 el olijfolie 3 el melk 400 g pasta
50 g boter
100 g geraspte kaas
grof zeezout
peper uit de molen

Kook de pasta in water met wat zout volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af. Roer er de boter en de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin heel zacht de knoflook even aan. Voeg dan de tomaatjes, de basilicum en wat peper en zout toe. Laat heel zachtjes bakken tot de tomaatjes zacht worden en het kookvocht een beetje stroperig wordt. De tomaatjes moeten wel hun vorm behouden. Draai dan het gas uit. Zet weg.
Kook de spinazie gaar met aanhangend vocht en wat zout. Houd warm. Qua timing kun je dit ook doen terwijl je de omelet laat garen.
Verhit 3 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de courgette 2 minuten.
Roer intussen de eieren los met de melk. Roer de bosuitjes er door en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Giet het eimengsel op de courgette in de koekenpan en laat het langzaam stollen. Je kunt het proces bespoedigen door een deksel op de pan te plaatsen.
Zodra de bovenkant nét gestold is, maar nog niet gaar, draai je de omelet m.b.v. een bord of deksel. Leg het bord op de pan, kieper hem in een keer om terwijl je het bord stevig tegen de koekenpan drukt. Doe de laatste eetlepel olie in de pan. Laat de omelet nu terugglijden in de pan en bak nog 1 minuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten