Translate

woensdag 6 juni 2012

Kabeljauw met ratatouille uit de oven en een kruiden-aardappelpuree

Veel snijwerk deze keer, maar de avond ervoor heb ik tijd, dus hakken we wat weg.
Bak 5 minuten de groeten en laat deze dan afkoelen voor de dag erna.
Piepers zijn geschild en staan onder water.
Bij thuiskomst de piepers op, oven aan en de vis in de schaal doen met de ratatouille.
Ruikt geweldig moet ik zeggen.
Heb voor de veiligheid toch ook een paar aardappels apart voor degene met de melk-intolerantie... Er zit namelijk kruidenroomkaas in de puree.


3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 gele paprika, in kleine stukjes
1 courgette, in kleine blokjes
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
500 g kabeljauwfilet
sap van een halve citroen
Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika en courgette met de paprikapoeder en Provençaalse kruiden erdoor. Bak de groenten op matig hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
Wrijf de kabeljauwfilet in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en leg de vis in een ingevette lage ovenschaal. Verdeel de ratatouille erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de kabeljauw in 20-25 minuten gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten