Translate

donderdag 21 juni 2012

Quorn in honing-sojasaus met choisam

Vriendin is naar Oerol, man had een etentje met zijn werk.... de kinderen zouden nog laten weten wat zij gingen doen...... het wordt thuis eten.
Dus met een kleinere hoeveelheid op pad.
Er werd slecht weer voorspeld, maar ben voorbereid.. heb sinds kort een zeiltje voor mijn krat.
Ik kom droog over... de stortregen valt pas om een uur of 8.


1,5 el bloemenhoning (vloeibaar)
2 el sojasaus
100 g Quorn stukjes, in reepjes  
150 g witte rijst (zak 1 kg)
1,3 el olie
1 ui, in partjes
250 g choisam, blad en stelen in repen
1/2 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd

Meng de honing met de sojasaus en schep de quornstukjes hierin om. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, vang 100 ml kookwater van de rijst op. Giet de quornstukjes af, vang de marinade op. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien 3 minuten. Schep de quornstukjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de choisamstelen toe en roerbak weer 3 minuten. Verhit in een tweede pan de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen tot ze vocht loslaten. Schep ze met het groen van de choisam bij de quornstukjes in de wok en voeg de opgevangen marinade en het achtergehouden rijstkookwater toe. Breng het geheel al omscheppend aan de kook en kook het 3 min. door. Serveer de quorn in honing-sojasaus met de witte rijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten