Translate

woensdag 20 juni 2012

Kip piri-piri, aangemaakte aardappelen en rucolasalade


Toch maar weer eens uit niet-vissig recept....
De saus al de avond ervoor gemaakt, op de dag zelf de rest.
Aardappel (gewoon en zoete) in de magnetron, nog nooit eerder zo klaargemaakt.
Gaat fantastisch (scheelt niet echt tijd moet ik zeggen).
De kip grillen en bakken uiteindelijk, de salade verder opgeleukt met de cherry-tomaatjes die ik nog had.
Ga met knallende honger de maaltijd wegbrengen, het geurt waanzinnig.
Zelf daarna door naar Noord, met een vriend een maaltijd bedenken voor vrienden.
Na wat wijn en gezoek komen  we uit op India en zoeken daar de recepten voor uit.
Lekker een hapje gegeten (pasta met rauwe ham-roomsaus en rucola)... een heerlijk culinaire avond !


4 grote kippendijen, met vel en bot
olijfolie 
1 rode paprika
1 gele paprika
6 takjes verse tijm
koriander
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 à 2 piri-piri-pepers
2 eetlepels zoet, gerookte paprikapoeder
2 citroenen
2 eetlepels wittewijnazijn
een grote bos verse basilicum
Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6). Zet een grote grillpan op hoog vuur.
Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan. Gril ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om. Was je handen. Keer de stukken kip om.
Pel de rode ui en doe hem met de gepelde teentjes knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Doe er de wittewijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij, en hak het mengsel tot een gladde saus.
Snijd de paprika's in reepjes en leg ze in de grillpan. Draai het vuur iets lager en houd de reepjes paprika continu in beweging.
Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede. Leg er de reepjes paprika op en schuif ze een beetje aan de kant. Leg er de stukken kip bij. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.
Haal de kip uit de oven, strooi er een paar blaadjes koriander over en zet de braadslede op tafel.
1 middelgrote aardappel
2 zoete aardappelen
1/2 citroen
1 verse, rode Spaanse peper
een bosje verse koriander
50 gram fetakaas
Was de aardappel en de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Doe ze met de halve citroen in een magnetronbestendige kom. Dek de kom af met magnetronfolie en zet de aardappelen zo 15 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Hak de rode peper en het grootste deel van de koriander op een snijplank door elkaar. Doe er de feta bij en blijf nog even hakken en mengen.
Controleer of de aardappelen gaar zijn en pers er met een keukentang het sap van de meegebakken citroen over uit. Doe er het koriandermengsel van de snijplank bij en roer alles goed door elkaar. Strooi er naar smaak zout en peper over en zet de aardappelen op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten