Nu alleen de ingrediënten bij elkaar en in een schaal.
Pas niet in een, dus 2 ovenschalen... blij met mijn heteluchtoven... kan ie makkelijk aan.
Dit gerecht is makkelijk te vervoeren op mijn leenfietsje...
Zak sla ligt boven op alles, samen met de dressing.
Ik ga naar huis met het Parool van deze dag, er staat een stuk in over thuiskokers......
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel chilipoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
250 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 courgette, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 blik rode kidneybonen (400 g)
8 flour tortilla's
150 g belegen kaas, geraspt
125 ml crème fraîche
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel chilipoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
250 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 courgette, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 blik rode kidneybonen (400 g)
8 flour tortilla's
150 g belegen kaas, geraspt
125 ml crème fraîche
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan helft van ui en knoflook in 2 el olie met helft van
chilipoeder op laag vuur fruiten. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en
even meebakken. Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 min. op
laag vuur laten koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en courgette en
paprika 3-4 min. met zout en peper zachtjes bakken. Mengsel uit
koekenpan nemen en bewaren. In rest van olie rest van ui, knoflook en
chilipoeder zachtjes fruiten. Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5
min. bakken. Mengsel tot grove puree stampen. Rest van bouillon erbij
schenken en op smaak brengen met zout en peper. Tortilla's bestrijken
met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen. Courgette,
paprika en beetje kaas erover verdelen. Tortilla's opgerold in
ovenschaal leggen. Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème
fraîche en rest van kaas erover scheppen. In oven in 30 min. goudbruin laten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten