Translate

donderdag 14 juni 2012

Mexicaanse tortilla's

Tortilla's... de avond ervoor al de bonenpuree, de groeten zacht gebakken en de tomatensaus gemaakt.
Nu alleen de ingrediënten bij elkaar en in een schaal.
Pas niet in een, dus 2 ovenschalen... blij met mijn heteluchtoven... kan ie makkelijk aan.
Dit gerecht is makkelijk te vervoeren op mijn leenfietsje...
Zak sla ligt boven op alles, samen met de dressing.
Ik ga naar huis met het Parool van deze dag, er staat een stuk in over thuiskokers......


2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel chilipoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
250 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 courgette, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 blik rode kidneybonen (400 g)
8 flour tortilla's
150 g belegen kaas, geraspt
125 ml crème fraîche 

Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan helft van ui en knoflook in 2 el olie met helft van chilipoeder op laag vuur fruiten. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en even meebakken. Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 min. op laag vuur laten koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en courgette en paprika 3-4 min. met zout en peper zachtjes bakken. Mengsel uit koekenpan nemen en bewaren. In rest van olie rest van ui, knoflook en chilipoeder zachtjes fruiten. Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5 min. bakken. Mengsel tot grove puree stampen. Rest van bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper. Tortilla's bestrijken met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen. Courgette, paprika en beetje kaas erover verdelen. Tortilla's opgerold in ovenschaal leggen. Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème fraîche en rest van kaas erover scheppen. In oven in 30 min. goudbruin laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten