Translate

donderdag 7 juni 2012

Pastasalade met kaas en tuinbonen

Hoewel het er grijs uitziet en het zo nu en dan regent, is het een aangename temperatuur. Gelukkig maar want ik had een (koude) salade bedacht.
Terwijl ik de spullen 's avonds klaar zat bekruipt me het gevoel dat het weinig is.
Met de bereiding ervan valt het enorm mee....
Dubbeldoppen van de tuinboonjes neemt wat tijd in beslag, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik ga naar huis met zelfgemaakte rabarber... als toetje.
Beloof het af te wassen en op tafel te zetten, voor als ze de tas komt brengen.


300 g rigatoni (pasta)
1 pak fijne tuinbonen (300 g, diepvries)
1 potje gemarineerde artisjokharten (190 g)
2 rode uien, in parten
1 el suiker
1 el wittewijnazijn
 1/2 potje olijven zongerijpte Taggia (a 180 g)
1 zakje bosui (3 stuks), in schuine ringetjes
150 g geitenkaas naturel 58+ (Bettine Blanc)

Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de tuinboontjes 6 min. in water zonder zout. Spoel koud onder stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen). Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Halveer ze. Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en voeg de ui en suiker toe. Bak in 8 min. zacht en laat afkoelen. Meng de rest van de olie met de azijn. Voeg peper en zout toe. Meng de pasta met de boontjes, artisjokharten, ui, dressing, olijven en bosui. Verkruimel de geitenkaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten