Translate

donderdag 1 november 2012

Wellingtons met geroosterde pastinaak en groene kool

Het is relaxter... dat kwartiertje extra. Kan in alle rust beginnen met het recept. Merk dat regelmatig mijn oven uitvalt... baal daar van wat het moet wel gaar worden...
Van het weekend maar eens goed uitzoeken wat en wanneer hij het begeeft... en laten repareren. Ik doe gewoon weg te veel met de oven.
Kom aan als iedereen zich in de keuken heeft verzameld..... ze zijn verbaasd dat er weer paddenstoelen verwerkt zijn, iets wat ik zelf niet eet


1 groene kool
400 gr gemengde paddenstoelen (bv oesterzwammen en kastanjechampignons)
1 teentje knoflook
olijfolie
1 pakje soia-reepjes licht gekruid
kookroom
4 plakjes bladerdeeg
1 kg pastinaak, in grove stukken
1 theelepel honing
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 ui, gesnipperd

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder 4 mooie bladeren van de kool en snijd de nerf er uit. Kook de bladeren 3 minuten in kokend water en leg ze hierna op keukenpapier.
Bak voor de vulling van de Wellingtons de paddenstoelen en de knoflook in olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Voeg na 2 minuten de Reepjes licht gekruid en de Cuisine toe. Kook dit op niet te hoog vuur in tot een mooie romige massa.
Neem een bakvormpje (inhoud ca. 200 ml) of koffiekopje en plaats hierin eerst plasticfolie, daarna het bladerdeeg en dan het koolblad. Vul de kopjes vervolgens met het paddenstoelenmengsel.
Vouw de kool en het bladerdeeg dicht. Leg er nog een stukje kool bovenop zodat de vulling er niet uitvalt. Keer daarna de kopjes om op een ovenschaal met vetvrij papier, en haal het kopje en de folie er weer af.
Meng de pastinaak met honing, tijm, wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg deze in een ovenschaal en rooster ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven, samen met de Wellingtons.
Snijd de rest van de kool in fijne reepjes (julienne), fruit de ui in een scheutje olijfolie in ca. 5 minuten glazig en smoor daarna de kool met de ui tot beetgaar. Breng de kool op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer de Wellingtons met de pastinaak en de gesmoorde groene kool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten