Translate

donderdag 8 november 2012

Wittebonensoep met zongedroogde tomaatjes

Gisteren alvast het eerste deel van deze soep gemaakt.... vandaag enkel bij thuiskomst afmonteren, spinazie erin en klaar! Heb een lekker brood gekocht voor erbij..
Een winters soepje, maar dan net even anders


60 ml olijfolie
250 gr zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 wortels en 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 lange rode Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 tl fijngesneden oregano
2 tl fijngesneden rozemarijn
1 el fijngesneden basilicum
1 el fijngesneden tijm
2 tl komijnzaad
2 laurierblaadjes
sap van 1 citroen
2 el balsamicoazijn
125 ml lichte rode wijn
375 gram gedroogde cannellinibonen (of witte bonen), een nacht geweekt in koud water, uitgelekt
1/2 bosje jonge snijbiet en spinazie, harde steeltjes verwijderd, blad kleiner gesneden
geschaafde Parmezaanse kaas voor garnering

Verhit de olie in een grote pan op laag vuur. Bak hierin de tomaatjes, knoflook, ui, wortels, bleekselderij, Spaanse peper, kruiden, komijn en laurier 4-6 minuten. Strooi er wat zout en peper over.
Voeg het citroensap, de azijn, wijn,bonen en 2 liter water toe en breng dit op matig tot hoog vuur aan de kook. Draai het vuur nu weer laag en laat de soep afgedekt 1 1/2 uur trekken onder af en toe omscheppen, tot de bonen gaar zijn.
Voeg de snijbiet toe en verwarm de soep nog 15 minuten (gebruik je spinazie, verwarm de soep dan 5 minuten).
Serveer de soep en strooi er geschaafde Parmezaanse kaas over.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten