Translate

dinsdag 20 november 2012

Andijviekoek met banaan

Dit was niet waar mijn oog meteen op viel, maar besloot het toch te maken. Een pan voor het gezin, een pannetje voor mij en mijn nichtje die kwam eten.
Wat gedraaf en geren, puree in de grootste koekenpan... een uitdaging om het gekeerd te krijgen, maar dat lukt toch. Ruikt waanzinnig lekker en ga met een ingepakte koekenpan de straat op...
Bij thuiskomst snel onze portie gemaakt en aan tafel..... smaakt goed !


1 kilo aardappelen
1 struik verse andijvie
2 bananen, niet te rijp
100 gram gefruite uitjes (kant-en-klaar uit de supermarkt)
300 gram geraspte (oude) kaas
scheutje (soja-) melk
zout en peper
boter of olie


Kook de aardappelen met zout en stamp ze fijn. Maak er met behulp van wat melk of het afgiet water een puree van. Snij de andijvie zeer fijn, en was grondig.
Roer de andijvie door de aardappelpuree, voeg de uitjes toe en de beide in plakjes gesneden bananen.
Maak in een hoge koekenpan met antiaanbaklaag de boter of olie heet, en doe het puree mengsel daar in. Bak een paar minuutjes (af en toe even losschudden) op een niet te hoog vuur, en strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
Draai de koek in zijn geheel om (het handigst gaat dit door de koek op een deksel te laten glijden, en dan weer omgekeerd in de pan te doen).
Bak op een zacht tot matig vuur tot de kaas krokant wordt en zelf loslaat van de pan. Draai de koek dan nogmaals om en presenteer op een schaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten