Translate

donderdag 22 november 2012

Hartige taart met knolselderij

Knolselderij in de Krat... en een recept dat me wel wat lijkt. de avond er voor kijk ik of er voorbereiding is, blijkt van niet.
Na een hele drukke, gestressde dag op het werk thuis meteen de keuken in. Taart komt prachtig uit de oven en heb besloten er een salade van cherrytomaatjes, bosuitjes te geven met een balsamico dressing.
Er wordt ge oooh - t als alles wordt uitgepakt.
Ik naar huis.. benen omhoog... alles komt wel weer goed


1 knolselderij
2 grote uien
blikje tomatenpuree 140 g
200 g voorgebakken stukjes mild gekruide tahoe
150 g belegen kaas, geraspt
1 el ketjap
2 el ketchup
zout, peper
tijm, oregano, basilicum
olijfolie


Schil de knolselderij, was en snij `m in kleine stukjes
Hak de uien in stukken en fruit deze samen met de geperste knoflook in hete olijfolie tot ze glazig zijn.

Voeg de stukjes knolselderij toe en laat even flink meebakken.
Doe daarna de tomatenpuree erbij en de tahoe.
Kruid het geheel met de ketjap, de ketchup, een beetje oregano, basilicum en tijm.
Bak het mengsel onder voortdurend roeren (voeg eventueel een beetje water toe) ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur.
Schep daarna in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

Besluit van dit gerecht een hartige taart te maken. Bladerdeeg (of een quichebodem) in een beboterde springvorm, dan het het ingedikte knolselderijmengsel er in en bestrooien met de geraspte kaas.

Plaats ongeveer 20 min. in een oven van 200 C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten