Translate

donderdag 29 november 2012

Vegetarische bonenstoof

 De dressing voor de wortelsalade al de avond ervoor gemaakt, moet namelijk een uurtje intrekken. Dus bij thuiskomst eerst het bijgerecht. De stoof zelf is niet moeilijk, kom alleen tot de ontdekking dat de door mij weggegooide ovenschaal gemist wordt. Ik gebruikte hem te weinig omdat ie zo groot was.... nu moet ik 2 schalen gebruiken omdat het net niet in die ene past. Ik eet vanavond mee... omdat er een heerlijk toetje is (met chocolade moes, cupcake en ijs) en ga daarna met een restje naar huis.... heb nog wat andere restjes die de dag erna prima in de bonenstoof past.


 2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tl gemalen komijn
1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 zak gekruide aardappelpartjes (425g)
1 schaal vegetarische balletjes (210 g)
2 el peterselie, blaadjes, grof gesneden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de bonen en tomaat toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe. Schep in de ovenschaal. 2. Schep de aardappelpartjes erdoor. Leg de balletjes ertussen. Dek af met aluminiumfolie. 3. Stoof de bonenschotel in 25-30 min. in de oven gaar. Strooi de peterselie erover.


500 gram winterwortel, geschrapt
50 mililiter citroensap
50 gram suiker
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, geperst
2 centimeter verse gemberwortel, geraspt
1 rode peper, fijngehakt
3 bosuitjes, in dunne ringen
1/2 zakje verse koriander, gehakt

   In keukenmachine met raspschijf wortels raspen. In pannetje citroensap met suiker op laag vuur verwarmen tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en olie, knoflook, gember, rode peper en bosuitjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Dressing door wortels scheppen. Wortel minstens 1 uur in koelkast marineren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten