1 Chinese kool
2 uien, gesnipperd
scheutje olie
1 pot gekookte zwarte of bruine bonen
1 pot gekookte maïs
evt. een paprika, in stukjes
2 uien, gesnipperd
scheutje olie
1 pot gekookte zwarte of bruine bonen
1 pot gekookte maïs
evt. een paprika, in stukjes
2 theelepels Mexicaansekruiden of tacokruiden
zout
zout
Snijd de kool in smalle repen en stoof ze in een paar
minuten gaar met olie, een scheutje water en een mespuntje zout. Kook de rijst.
Fruit ui met de kruiden en evt. paprika in olie en voeg er de bonen en maïs aan
toe. Laat het geheel goed doorwarmen. Serveer deze maaltijd feestelijk op een
grote wijde schaal: de onderste laag de rijst, daarop de kool en daar bovenop
het gekruide bonen-maïsmengsel. Het kan natuurlijk ook op ieder bord apart
feestelijk opgediend worden.
300 g wortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
klontje boter of scheutje olie
3 dl Griekse yoghurt of 2 dl volle kwark en 1dl volle yoghurt
peper en een mespuntje zout
2 teentjes knoflook, geperst
klontje boter of scheutje olie
3 dl Griekse yoghurt of 2 dl volle kwark en 1dl volle yoghurt
peper en een mespuntje zout
Fruit de geraspte wortel een paar minuten in boter of olie.
Laat de wortel iets afkoelen. Roer knoflook, peper en zout en de yoghurt door
elkaar en voeg er de geraspte wortel aan toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten