Translate

dinsdag 4 december 2012

Chinese kool met bonen, maïs, rijst en oranje yoghurt

 Een grote Chinese kool in de krat, na wat zoeken dit recept. Grappig dat de wortelsalade ook eerst gebakken wordt. Naast de kool ook een recept en meel voor peppanoten.... zoveel dat er een deel ook met het avondeten meegaat.


1  Chinese kool
2 uien, gesnipperd
scheutje olie
1 pot gekookte zwarte of bruine bonen
1 pot gekookte maïs
evt. een paprika, in stukjes
2 theelepels Mexicaansekruiden of tacokruiden
zout

Snijd de kool in smalle repen en stoof ze in een paar minuten gaar met olie, een scheutje water en een mespuntje zout. Kook de rijst. Fruit ui met de kruiden en evt. paprika in olie en voeg er de bonen en maïs aan toe. Laat het geheel goed doorwarmen. Serveer deze maaltijd feestelijk op een grote wijde schaal: de onderste laag de rijst, daarop de kool en daar bovenop het gekruide bonen-maïsmengsel. Het kan natuurlijk ook op ieder bord apart feestelijk opgediend worden.


300 g wortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
klontje boter of scheutje olie
3 dl Griekse yoghurt of 2 dl volle kwark en 1dl volle yoghurt
peper en een mespuntje zout

Fruit de geraspte wortel een paar minuten in boter of olie. Laat de wortel iets afkoelen. Roer knoflook, peper en zout en de yoghurt door elkaar en voeg er de geraspte wortel aan toe.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten