Translate

donderdag 6 december 2012

Zuurkoolschotel met quorngehakt



 Zuurkoolschotel, het is er vandaag wel weer voor. Op een holletje naar huis, en aan de slag. Even wat rust als het in de ovenstaat.... Goed ingepakt en ingeladen. Dondert ineens mijn hele rek van mijn fiets, inclusief krat en eten...... Gelukkig heeft alles gehouden en is er geen breuk te bekennen in de schaal.
 

500 g wijnzuurkool
150 ml appelsap
2 blaadjes laurier
750 g aardappels, geschild, in dunne plakjes
30 g boter
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesneden
2 pakjes quorngehakt, à 200 g
1 el gehaktkruiden
2 eieren
350 ml zure room


Verwarm de zuurkool met het appelsap en de laurier in een afgesloten pan zachtjes 10 min. Kook ondertussen de aardappelplakjes 5 min. voor in ruim kokend gezouten water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook op matig vuur totdat het zacht is (niet bruin). Voeg het quorngehakt toe en roerbak tot licht gekleurd. Voeg de gehaktkruiden toe en bak nog een minuut mee.
Meng de eieren met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
Leg nu afwisselend laagjes aardappel, quorn en zuurkool met het vocht in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit nog eens en spreid beide keren een laagje zure roommengsel over de zuurkoollaag uit. Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten