Een enorme berg spinazie gesneden, toch gaat het allemaal in de pan ....
Als ik de stamper erin zet ontdek ik dat het hardgekookte ei er nog in zit... heb hopelijk de meeste stukjes schil eruit weten te vissen...
1 pond aardappels
1 pond pastinaak
500 gram 'wilde' spinazie
(150 gram spekjes) gorgonzola
1 teen knoflook
1 grote ui
2 eieren
(soja)room
zout, peper
1 pond pastinaak
500 gram 'wilde' spinazie
(150 gram spekjes) gorgonzola
1 teen knoflook
1 grote ui
2 eieren
(soja)room
zout, peper
Was en snij de spinazie. Het kan ook met diepvriesspinazie, maar dat is wat minder stevig en dat wordt het een wat slappe hap. Hou wat kookvocht apart, vis het hardgekookte ei eruit en giet de aardappels af. Stamp aardappels en pastinaak en roer er puree van met wat room, zout en peper en het andere (rauwe) ei en eventueel met wat kookvocht.
Roer de spinazie erdoorheen: die slinkt vanzelf iets door de warmte van de puree. Slinkt het niet hard genoeg naar je zin, dan kun je de pan weer op een laag pitje zetten. Pel het harde ei en snij heel klein. Twee keer door de eiersnijder levert mooie kleine stukjes op. Roer ei, (spek) gorgonzola, ui en knoflook erdoor en eet snel op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten