Translate

dinsdag 6 november 2012

Roerbak van quorn, broccoli, paprika en sinaasappel

Ben een beetje ziek... heb wat verhoging en ben niet naar werk. Slaap wat meer, maar daar blijft het bij... Omdat ik ook voor mezelf moet en kan koken besluit ik ook gewoon te leveren...
Gelukkig en makkelijk recept.
Fietstochtje vergt wel iets meer dan normaal, hou gelukkig wat sinaasappels over om de rest van de week de vitamines tot mij te nemen.

4 eetlepels zonnebloemolie
2 pakjes quornstukjes, à 175 gram
5 lente-uitjes, in schuine stukken van 3 centimeter
400 gram broccoliroosjes, 2 minuten voorgekookt.
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 groene paprika, in dunne reepjes
2 (biologische) sinaasappels, schil geraspt, sap geperst
1,5 theelepel komijnpoeder (djinten)
3 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
350 gram zilvervliesrijst, gekookt, voor erbij

Verhit een grote wok droog voor op hoog vuur. Voeg dan direct na elkaar de olie, quornstukjes, lente-ui en broccoliroosjes toe en roerbak goed, totdat alles niet lichtgekleurd is. 
Voeg de knoflook, paprika, sinaasappelrasp en het komijnpoeder toe en roerbak op lager vuur nog ongeveer 3 minuten.
Voeg het sinaasappelsap toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bestrooi met peterselie en serveer met zilvervliesrijst.   








Geen opmerkingen:

Een reactie posten