Translate

dinsdag 13 november 2012

Ratatouille met wilde rijst en een gebakken groentenschijf

Ging het toch nog eens proberen... ratatouille.......
Ik moet zeggen dat ik deze versie niet echt een klapper vindt, nou ja veel groenten is in ieder geval gezond en voor mij is echt deze dis van mijn lijstje af...


700 - 900 gram aubergine, in plakken van 1 cm (liefst kleine exemplaren)
 1,2 dl extra viergine olijfolie
2 grote uien, in ringen
450 gr courgette, in grote stukken
2 rode of gele paprika's, zaadlijsten verwijderd, in repen
4 romatomaten, kern verwijderd, in stukken
verse kruiden, naar smaak: tijm, marjolein, rozemarijn, bonenkruid, basilicum, peterselie, kervel
zout en versgemalen peper
10 teentjes knoflook, gehalveerd.

Verwarm de oven voor op 180º C. Als je de aubergines hebt gezouten, knijp dan het vocht eruit, spoel de aubergine af en dep hem droog.
Vet een braadpan of hittebestendige pan in met een paar eetlepels olie, leg er dan een laag uien in, gevolgd door een laag aubergine, courgette, paprika, tomaat, kruiden, zout, peper en teentjes knoflook (de volgorde maakt niet echt uit). Herhaal dit tot alles op is. besprenkel het geheel met de resterende olijfolie.
Zet de pan circa 1 uur in de oven. Druk geregeld met een spatel de groenten naar beneden, tot ze allemaal zacht zijn. Garneer met meer kruiden, besprenkel ze nog een keer met olijfolie en serveer heet, warm of op kamertemperatuur.
Ratatouille van het fornuis... Dit recept vereist iets meer opmerkzaamheid. Combineer alle ingrediënten in de grootste hapjespan die je hebt en bak ze, onder geregeld roeren, op matig vuur. Zet het vuur wat lager, zodat de groenten in hun eigen kookvocht sudderen, zonder bruin te worden. De kooktijd zal iets korter zijn, waarschijnlijk 45 minuten.  
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten