Translate

dinsdag 27 november 2012

Roerbakspruitjes

Rustige dag... kom thuis en alles staat al klaar. De aardappelen gaan als eerste.. de rest volgt. Op tijd weg en sta dit maal niet voor een open brug... Ik ben blij weer eens spruitjes te eten... heerlijk !


2 uien
evt. stukjes vleesvervanger: quorn, vegetarische kipvervanger
500 gram spruitjes
1 stronk broccoli
2 rode paprika’s
1 teen knoflook
zout en peper
olijfolie
sesamolie
sojasaus (ketjap)


Snij de uien in niet te kleine stukken en fruit ze samen met de knoflook in hete olijfolie in een grote koekenpan of wok.
Als je een vleesvervanger gebruikt, bak de stukjes dan mee.
Spoel de spruitjes af en snij ze doormidden (eventueel stronkjes verwijderen) en bak ze in de koekenpan alvast mee.
Hou de broccoli even onder de kraan en verdeel in kleine roosjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in niet te kleine stukken.
Laat de groenten uitlekken en doe ze dan bij het ui-knoflookmengsel in de pan. Wok het geheel 7 minuten op een hoog vuur. Maak het op smaak met zout, peper en een scheutje sojasaus.
Besprenkel 2 minuten voordat je de pan van het vuur haalt het groentemengsel met wat druppels sesamolie.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten