Translate

dinsdag 30 oktober 2012

Prei-wortel-tomaat ovenschotel

Ontvang een mailtje, of het ook later gebracht kan worden... een kwartiertje maar...... R komt vaak later en eet vaak "koud". Tuurlijk, geen probleem... scheelt toch wat gehol.
Gisteren al de piepers voor de puree geschild. Rest van het snijwerk gaat tussen het koken van de aardappels door.
Door de wintertijd fiets ik ineens in het donker naar ze toe... In een verlicht keukenraam wordt ik al toegezwaaid!
Krijg nog de mededeling dat de zoon tegenwoordig een beugel heeft en dus harde zaken zoals noten een beetje uit den boze zijn... meldt hem dat ie anders alles gepureerd krijgt.


2 stengels prei
6 bospeentjes
bakje kleine champignons (200 gr)
2 teentjes knoflook
paneermeel
zachte kruidenkaas (bv. Boursin)
50 gram geraspte oude kaas
6 tomaten
zout en peper
scheutje witte wijn
1 theelepel bloem
boter
1 kilo aardappels
(soja)melk
zout


Schil de aardappels en zet ze op met wat zout. Verwarm de oven voor op 250 graden.
Maak prei en wortel schoon en snij beide in ringen van ongeveer een halve centimeter, snij de champignons in tweeën, de tomaten in stukjes. Smelt boter in een grote wokpan en pers daar de teentjes knoflook in uit. Bak de prei in de hete boter, voeg daarna de worteltjes toe. Gebruik peper en zout naar smaak. Bak dit een paar minuten. Giet dan de witte wijn erbij, strooi eetlepel bloem over de groente en roer even goed om de bloem te laten binden.  Voeg hierna de champignons en tomaten toe. Draai na een paar minuten bakken en roeren het gas uit. Roer het hele pakje Boursin door het groentemengsel.
Doe het groentemengsel in een grote ovenschaal en dek het af met aardappelpuree. Meng de geraspte kaas met wat kruidenpaneermeel en strooi het over de aardappelpuree. Leg er een paar kleine klontjes boter bovenop. Schaal in de oven en 15 min. geduld hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten