Translate

dinsdag 2 oktober 2012

Gegratineerde bloemkoolschotel met abdijkaas

Vandaag beginnen we weer en hoewel ik het koken wel heb gemist, loopt het vandaag niet goed. Al sinds een week heb ik een zeer zieke kat in huis en lijkt het maar niet beter te gaan....
Toch maar aan deze schotel begonnen en tussen alles door de dierenarts bellen.
Was niet echt een fijn begin van de reeks... de donderdag moeten ze het ook weer zelf doen, dan moet ik met de kat naar de arts.
Hoop dat we volgende week een betere week hebben


800 gr. bloemkool in grote rozen
zout
3 el. olijfolie
250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
6 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
12 groene olijven met piment, in plakjes
1 dl. tomatensap
2 el. peterselie, fijngehakt
250 gr. abdijkaas, in plakjes

Verwarm de oven voor op 200*C.
Kook de bloemkool in een pan met ruim water met zout in ca. 10 min. beetgaar.
Verhit de olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur in ca. 4 min. mooi bruin.
Schep de tomaatjes, olijven en tomatensap erdoor en laat ca. 3 min. zachtjes sudderen.
Vet de ovenschaal in. Giet de bloemkool af en leg hem in de ovenschaal.
Verdeel het champignonmengsel erover.
Strooi de peterselie erover en leg de abdijkaas erop. Laat de bloemkoolschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten