Translate

donderdag 19 juli 2012

Roergebakken spitskool met Quorn en aardappelen uit de oven

De laatste keer voor de vakantie... ik had begrepen dat de zoon niet thuis zou zijn, maar bleek bij aankomst wel aanwezig...Ik had dan eigenlijk deze keer wel de pizza kunnen doen als klapper, maar ja... Spitskool dus, met paprika, ui en Italiaanse kruiden. Het kan beide in schalen.... Ik wens iedereen een goeie vakantie....Ga eens kijken hoe ik me ga vermaken op mijn niet-koken-dagen ;-)


4-5 eetlepels olijfolie
1 spitskool van 750 g, in brede repen
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne partjes
1 teentje knoflook, in plakjes
100 ml kruidenbouillon
½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
350 g Quorn stukjes
2-3 eetlepels groene pesto

Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spitskool, paprika, ui en knoflook 3-4 minuten Voeg de bouillon en Italiaanse kruiden toe en laat de groenten in 4 minuten gaar worden en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn stukjes al omscheppend knapperig bruin. Roer de pesto erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Warm de Quorn nog heel even door.
Schep de spitskool op warme borden en verdeel de Quorn erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten