Translate

donderdag 5 juli 2012

Couscous salade met paprika en groene kruiden en een met pittige rettichsalade

Het is drukkend warm.... ik zweet naar huis.
Meteen de couscous maken, dan kunnen die smeken goed intrekken. De dressing voor de salade is er al dus alleen een kwestie van rettich en radijs in de keukenmachine.
Heb groente- en sateballetjes gekocht, die moeten op het allerlaatst even worden gebakken. De maaltijd kan in zakjes en er is dus verbazing als ik met een klein tasje aankom....... deze keer voor hun geen afwas ! 


100 ml olijfolie
350 gram couscous
3 geroosterde parprika's (pot), in blokjes
1/2 gepekelde citroen, fijgehakt
1 teentje knoflook, fijgehakt
3 eetlepels fijngesneden peterselie
3 eetlepels fijngesneden koriander
3 eetlepels fijngesneden munt
Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf de korrels met de vingertoppen los.
Meng de overige ingrediƫnten door de couscous. Laat de salade minimaal 1 uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten