Translate

dinsdag 3 juli 2012

Gado gado

Rijst opgezet en hakker de hak.. Alles gesneden, gekookt... vraag is alleen hoe te vervoeren ?

Ik ga met een afhaalmaaltijd-gevoel op pad. Pindasaus in een beker, kroepoek in een zak, pinda's in een zakje, eieren in een bakje, groenten in een schaal, apart bakje met geroosterde uitjes...
Als ik het uit de tas haal, loopt het water bij mijn vriendin in haar mond zegt ze... schot in de roos dus !


250 g basmatirijst
6 eieren
1 winterpeen
150 g sperziebonen
150 gram gesneden spitskool
1 komkommer 
satésaus
1 zak Indonesische kroepoek naturel
  
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en halveren. Intussen wortel schillen en in reepjes snijden. Sperziebonen schoonmaken en doormidden breken. Wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 minuten beetgaar koken, afgieten en met koud water afspoelen. Intussen komkommer schillen en in blokjes snijden. Satésaus in magnetron 1,5 minuut verwarmen op vol vermogen (700 watt). Groenten verdelen over vier borden. Op ieder bord 3 halve eieren leggen. Satésaus over groenten en eieren schenken. Garneren met kroepoek en serveren met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten