Translate

woensdag 11 juli 2012

Vis uit de oven, aardappelen en een eenvoudige spinaziesalade

De laatste keer voor de vakantie op woensdag koken..... Snel de opperdoezen opgezet (gekookt met bosje munt en daarna een beetje aangemaakt met een scheutje citroen), de visschotel is vrij eenvoudig en snel klaar.
De salade in de zak, met weggooi-bakje dressing.... Toch ook een braadslee en een pan mee.
Bij het afleveren hevelen we alles over op schalen, ik hoef morgen niet de spullen op te halen....... VAKANTIE !!!!


4 zalmfilets van 150 gram elk met vel, maar de schubben en graat verwijderd
8 grote, ongepelde tijgergarnalen
een bosje groene asperges
1 citroen
1 verse, rode Spaanse peper
een klein bosje verse basilicum
1 blikje 30 gram ansjovis in olie
4 tenen knoflook
3 à 4 tomaten
(4 plakjes pancetta)

Leg de zalmfilets en de garnalen in een grote braadslede. Breek de onderste, harde stukjes van de asperges, leg ze bij de vis in de braadslede en strooi er een snuf zout en peper op. Snijd de citroen in kwarten en leg die er ook bij. Hak het Spaanse pepertje in stukjes en strooi die samen met de blaadjes basilicum over de vis. Sprenkel er de olie uit het blikje ansjovis over en snipper 4  van de filetjes bij. Pers de ongepelde tenen knoflook in de braadslede en sprenkel er een beetje olijfolie over. Hak de tomaten grof en doe die er ook bij. Leg alles netjes in de braadslede, met de snijkant van de citroenen en het vel van de zalmfilets naar boven. (Drapeer op willekeurige plaatsen de plakjes pancetta in de braadslede.) Zet de braadslede 10 minuten op de middelste stand onder de hete grill (tot de pancetta heerlijk krokant is en ) de vis goed gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten